Un lunes por la mañana (U. Shulevitz)

Avui que és dilluns, volia obrir la capsa especialment per aquesta meravella d’àlbum il·lustrat d’Uri Shulevitz titulat Un lunes por la mañana. És un d’aquells llibres que no et deixa indiferent.

“Un lunes por la mañana, el rey, la reina y el principito vinieron a visitarme. Pero yo no estaba en casa. Así que el principito dijo: -En este caso, volveremos el martes. El martes por la mañana, el rey, la reina, el principito y el caballero vinieron a visitarme. Pero yo no estaba en casa. Así que el principito dijo: -En este caso, volveremos el miércoles”. Seguint aquesta estructura acumulativa, cada dia de la setmana s’afegeixen nous personatges de la cort reial, els quals volen “trobar-se” amb el protagonista.

El que més m’agrada és que, cada vegada que el llegeixo, descobreixo nous detalls. Els que destaco són per una banda els llocs on es troba el protagonista, un nen d’uns nou anys, sempre en un espai diferent i més aviat propis dels adults més que d’infants: al carrer, al tren, a la bugaderia…. I d’altra banda, la manera sobre com es van desplaçant aquest grup de personatges de la cort, cada vegada més a prop de l’habitació del nen.

Quant al color de les il·lustracions, denota una degradació dels colors que en un principi són apagats i de mica en mica se n’afegeixen de més vius i llampants, fet que segurament fa referència a l’augment de la diversió per part de l’infant. A més, destaca el groc de la coberta i d’algunes pàgines de l’interior del llibre, que sembla que fa referència a la diferència entre ficció i realitat, si us hi fixeu bé, el groc del carrer de les pàgines 12 i 13 és totalment diferent del de les pàgines 4 i 5.

I de la mateixa manera que Bárbaro, un altre àlbum de la mateixa editorial escrit i il·lustrat per Renato Moriconi, el final és d’allò més inesperat i sorprenent. No us dic res més, descobriu-ho vosaltres mateixos/es!

No us el perdeu!!!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s