El viatge (F. Sanna)

Es tracta d’un àlbum inspirat en viatges que han hagut d’emprendre, a la força, molts refugiats i refugiades per poder sobreviure.

Al compte d’Instagram (https://www.instagram.com/p/BRa7iw9htI8/?taken-by=lacapsadelannieel vaig presentar quan just feia cinc mesos que havia tornat del camp de Softex (Tessalònica, Grècia), on vaig tenir l’oportunitat de veure amb els meus ulls la situació terrible i injusta que aquelles persones estan vivint. Allà vaig escoltar moltes de les històries on ells i elles n’eren els protagonistes, fortxs i valentxs com els que ens presenta Francesca Sanna en aquestes pàgines.

I no només és potent i intensa la història que se’ns presenta, sinó les il·lustracions que la conformen i acompanyen. Val a dir que, a diferència de l’àlbum “Refugiada” (de Tessa Julià i Anna Gordillo) ajuden a normalitzar i suavitzar la crueltat, ja que predominen les formes arrodonides. No obstant això, en els moments difícils el negre és el color més recurrent tant per les ombres de les il·lustracions, que representen la personificació de la por i la persecució de la guerra, com pel fons d’algunes de les pàgines.

El final queda obert, de la mateixa manera que la situació que viuen aquestes persones, però val a dir que Sanna el planteja des d’un punt de vista encoratjador i sobretot, esperançador.

“No hem de perdre l’esperança!”. Mai.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s