Una caperucita roja (M. Leray)

Quantes versions del conte tradicional de «La Caputxeta Vermella» hi ha? Una INFINITAT! Doncs avui us presento la que més m’agrada, la qual vaig aprofitar per presentar-la al compte d’Instagram al Dia Internacional de la Dona Treballadora (https://www.instagram.com/p/BRX6YjWBg4f/?taken-by=lacapsadelannie)!

I us preguntareu: per què? Bé, la qüestió és que la Caputxeta de Leray no és ni molt menys la que cau a la trampa del llop, el contrari! No té un paper passiu i ningú ha de venir a rescatar-la, ja que per ella sola es val. De fet, és ella la valenta, la lluitadora i l’enginyosa que venç el llop, ho dubtaveu? Per això m’encanta, perquè trenca amb els estereotips, els convencionalismes i els rols de gènere en tota regla!

La història s’explica en forma de diàlegs: en negre pel llop i en vermell per la Caputxeta. I és curiós, perquè no només juga amb els colors sinó que les intervencions de l’un i de l’altra van variant de mida segons la intensitat en què s’expressen les paraules.

Les il·lustracions són molt especials! Per una banda, pel traç, el qual és poc definit, senzill i que sembla fet amb llapis de colors o plastidecorsI d’altra banda pel fons, que ni molt menys és el bosc sinó que és totalment blanc amb una mena de taula feta amb dues ratlles, fet que permet focalitzar l’atenció tant als diàlegs com als dos personatges.

El to humorístic i sarcàstic impregna aquest àlbum il·lustrat -que per cert, és de format molt petit-. El millor de tot és com acaba: «Ingenuo». Un final d’allò més sorprenent!

No us el perdeu!!!!!!

Deja un comentario