El banc blau (A. Asensio)

En un banc hi passen moltes coses: infinitat de converses, retrobaments, declaracions d’amor, silencis… “Hi havien passat centenars i fins i tot milers de vides durant tots aquells anys”.

El banc blau és el curiós protagonista d’aquest àlbum il·lustrat, cuidat amb molta cura per en Thabo, i que en ell succeeixen coses meravelloses de la vida, com les històries d’en Clot i la Lluna, la Laura i la Carlota, en Joan i la Maria… i paral·lelament la dels animalons del parc: els escarabats, els esquirols i els ocells.

El missatge que vol transmetre l’autor en aquesta primera obra en la qual no només la il·lustra sinó que s’atreveix a escriure-la, és que hem de gaudir de la senzillesa de la vida i que, de tot l’estrès i l’excés d’estímuls que impregnen la nostra quotidianitat, hem de parar i gaudir de les petites coses.

De fet, la inspiració té origen a Nova York on, per culpa d’una lesió va haver d’estar reposant i ho va fer al Central Park, assegut en un banc, tal com va explicar a la presentació de la Llibreria Al·lots fa unes setmanes (veure la segona experiència: https://lacapsadelannie.wordpress.com/experiencies/)

A més, el trobo interessant perquè també posa sobre la taula temes com ara l’homosexualitat entre dues noies i la guerra, la qual comporta la pèrdua d’una persona estimada i la superació que finalment acaba amb una segona oportunitat. I tot això, tractat amb una delicadesa i una naturalitat sorprenents.

Es tracta d’un àlbum ple d’il·lustracions amb petits detalls que, a cada lectura, en descobreixes de nous. I m’agraden molt perquè utilitza la tècnica de l’estampació amb els motius florals, fet que trobo innovador i especial, i és mitjançant la vegetació que identifiquem les estacions de l’any en la qual s’explica la història.

Us recomano, a part del seu llibre, que feu una visita a la pàgina web de l’Albert (http://www.albertasensio.com/) i feu una ullada a la resta de llibres publicats per l’editorial Babulinka Books (http://babulinkabooks.com/)!

16908222_1456551057700265_3087922189781958656_n

Així tinc decorada la meva habitació, amb una il·lustració de la col·lecció personal titulada “You’ll get the Love”

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s