El millor Nadal (Chih-Yuan Chen)

A l’últim post vaig dir que tancava la capsa per vacances però, amb tota l’emoció que comporta un dia com avui farem una excepció!

El dia de Nadal és un dia qualsevol però que, al mateix temps, és molt especial i màgic. És per aquest motiu que us vull recomanar un altre àlbum il·lustrat molt oportú en aquestes dates: El millor Nadal de l’autor i il·lustrador Chih-Yuan Chen.

Com que el darrer llibre que vaig recomanar-vos va ser el de “Meravellosos veïns”, us diré dues semblances que li trobo i que penso que són importants a valorar.

La primera, pel que fa al format, en els dos casos s’ha escollit conscientment. A l’àlbum de Lasserre el llibre és allargat per acompanyar la lectura, ja que la història transcorre en uns blocs de pisos que també són allargats; i en el de Chen, l’àlbum és quadrat i recorda ben bé a la mida i forma prototípica d’un regal.

I la segona, quant als detalls de les il·lustracions. De la mateixa manera que passa amb “Meravellosos veïns”, cada vegada que llegeixes l’àlbum descobreixes nous detalls, que en aquest cas més aviat són pistes per aprofundir en el significat. És per això que el llibre de Chen és també per a totes les edats, perquè depenent del nivell de comprensió lectora -tant del text com de les imatges- del lector o lectora, podrà endinsar-s’hi més o menys.

No m’allargo més però, abans de tancar aquesta capsa que de mica en mica es va omplint, m’agradaria compartir el missatge que Chih-Yuan Chen transmetre amb el protagonista, un petit osset, i l’àlbum il·lustrat en general, i és que el Nadal és especial no pels regals que et puguin donar o per tot allò que puguis comprar, sinó per estimar i valorar les coses que tens i la gent que t’envolta.

 

Bon Nadal!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s