Meravellosos veïns (H. Lasserre)

Falten només tres dies perquè arribi el Nadal, la meva època preferida! Tota plena de retrobaments amb familiars i amics que són fora durant l’any, de llums, de colors, de detalls, de llibres…

Aprofito que és Nadal i que fa pocs dies que uns nois han llogat el pis de sobre de casa meva per presentar l’àlbum il·lustrat Meravellosos veïns de l’autora Hélène Lasserre i l’il·lustrador Gilles Bonotaux!

És un àlbum publicat al mes d’octubre d’aquest mateix any per l’editorial BiraBiro, la qual es va crear l’any passat. Així doncs, en tots els sentits és tota una novetat!

El que més m’ha agradat, en referència al canvi i a la diversitat, és que permet concebre ambdós conceptes amb positivitat i no, com potser estem acostumats, a associar-ho amb la incertesa, la por o la inseguretat.

Es tracta d’un barri habitat per ovelles, tranquil i avorrit segons el protagonista, fins que comencen a sorgir canvis: arriben veïns nous, unes cigonyes envaeixen el terrat, la merceria es trapassa i uns cocodrils la lloguen per obrir-hi un bar…

Una de les gràcies d’aquest àlbum són les il·lustracions. Cada vegada que el llegeixes descobreixes nous detalls, noves històries paral·leles que no explica el text. Així doncs, si ets un lector o lectora curiós/a com ho sóc jo, que vaig fullejant endavant i enrere buscant i rebuscant, gaudiràs molt de tot el que guarda aquest llibre!

A més, m’agradaria remarcar dues coses que m’han sobtat molt. Per una banda, el mur. Al començament de la història hi ha un mur amb propaganda electoral i, unes pàgines després, s’observa que l’han arrencat i que han escrit: “darrere els murs, la felicitat” i, encara més endavant, un bou comença a enderrocar-lo fins que, finalment, desapareix! Quina apel·lació tan oportuna pels temps que corren! Tant de bo tothom penses com el bou… I d’altra banda, la intertextualitat, és a dir el fet que aparegui l’elefant Babar en un llibre que no és seu, com també la figura del llop com a personatge “dolent” (de la mateixa manera que a “La caputxeta vermella”, “Els tres porquets”, “Les set cabretes i el llop”, entre d’altres).

La capsa es tanca uns dies per vacances, que ella també vol celebrar el Nadal!

Bones festes a tots i a totes!!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s