Tània Val de Lumbre (M. Parr)

Ara que s’acosta el fred és quan em ve més de gust estar llegint un llibre al sofà tapada amb una manta i acompanyada d’un te o un cafè. I quin millor llibre que Tània Val de Lumbre de l’autora Maria Parr i la il·lustradora Zuzanna Celej!

Pels que no coneixeu aquesta novel·la juvenil publicada l’any passat, us convido a llegir-la perquè de veritat que s’ho mereix! La descripció és tan detallada que et transporta fàcilment a on succeeix la història: a una petita vall de Noruega.

La protagonista és una nena pèlroja amb uns rínxols de lleó que es diu Tània. Li encanta escoltar tocar el violí al seu vell amic Gunnvald, tirar-se des de dalt del “Cerro Chico” amb trineu, pujar al ferry sense pagar, molestar el propietari del camping Hegen, “liar-la” amb el seu amic Ole”, … de tot menys estar quieta.

Un aspecte a destacar d’aquest llibre, a part de les precises descripcions, és que s’estructura amb capítols molt breus, fet que facilita i agilitza la seva lectura -sobretot per aquellxs lectorxs que es cansen ràpidament-.

I emocionalment, val a dir que provoca des de l’alegria fins a la tristesa, passant per la confiança, la por, l’amor, la ràbia, la sorpresa, l’enyorança, entre moltes d’altres.

Així que si no sabeu què llegir o regalar per aquestes vacances de Nadal, ja teniu una proposta!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s